BTW & Zakelijk

BTW Terugvragen

Als u zonnepanelen aanschaft en deze aansluit op het net, dan kunt u de BTW (21%) terugkrijgen van de belastingdienst. Kijk hier voor de instructies:

Link belastingdienst

Of zie deze heldere uitleg van Milieucentraal:

Link Milieucentraal

 

Zakelijke voordelen zonnepanelen

Heeft u een eigen onderneming? En bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Als ondernemer kunt u investeringen tot 450 euro ex btw afschrijven in 1 jaar (ten laste van de winst brengen). Naast kantoorbenodigheden als computers etc, mogen ook zonnepanelen door iedere ondernemer ten laste van de winst worden gelegd. Voorwaarden hierbij zijn dat het gaat om een ‘roerend goed’ (te verhuizen, zoals onze sets) en dat u als ondernemer tenminste 10% van de opgewekte stroom zakelijk gebruikt. Speciaal hiervoor hebben wij de kant-en-klare 1 paneel set. Deze 1 paneel set is zeer eenvoudig te installeren, is compact, en inclusief opbrengstmeter voor slechts 450 euro (372 ex btw).

Op deze manier bespaart u als ondernemer dus niet alleen de BTW maar ook kunt u de aankoop in mindering brengen op uw winst en bespaart u 40 a 52% extra op uw aanschaf doordat u minder inkomstenbelasting betaalt. Netto kost deze set u dus slechts €198 (bij 52% inkomstenebelasting) of €244 (bij 40,8%). Let wel op, valt u als ondernemer niet onder de KOR, dan dient u jaarlijks een forfait aan BTW af te dragen voor de opgewekte stroom. U kunt dit na enkele jaren wel stopzetten door de set zakelijk te verkopen aan uzelf als prive persoon.

Wilt u meer zonnepanelen installeren, dan kunt u nog voordeel halen uit de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Heeft u als ondernemer investeringen gedaan waardoor u gebruik kunt maken van de KIA, dan is het interessant om een investering in zonnepanelen te doen van meer dan 450 euro (bijv de 2 of 4-panelen set). U moet de panelen dan weliswaar afschrijven over de te verwachten levensduur, maar in het eerste jaar mag u 28% van uw investering als extra aftrekpost voor de KIA opvoeren. Dat levert u dus in het eerste jaar een besparing op in de inkomstenbelasting.

De waardering van simply-solar.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 221 reviews.