FAQ & Contact

Heeft u een vraag of wilt u advies?

Kijk eerst een hieronder bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u altijd even contact met ons opnemen met het contactformulier onderaan deze pagina. U krijgt meestal binnen één dag reactie!

Installatie

Onze complete set zonnepanelen is plug & play! Volg het snelle 10 stappen plan hier voor uitleg. Als u twijfelt over iets, neem dan gerust contact op met ons.
Nee, dit is niet nodig. De set met 2 zonnepanelen kunt u in ieder stopcontact inpluggen. Sluit u echter meer dan 2 panelen aan, dan raden wij aan om te zorgen dat dit op een vrije groep is, dat er dus geen andere apparaten op die groep zijn aangesloten. U kunt dan tot maximaal 14 panelen tegelijk aansluiten.
Het is in Nederland verplicht om uw zonnepanelen aan te melden bij de netbeheerder. U kunt dit eenvoudig doen op de site https://www.energieleveren.nl/ Neem ook even contact op met uw energieleverancier om vragen/onduidelijkheden over uw meterstanden achteraf te voorkomen.
Heel Nederland gaat langzaam over naar de 'slimme meter' (een digitale meter in uw meterkast). Als u zonnepanelen installeert is dit zelfs verplicht. Zodra u uw zonnepanlen meldt bij de netbeheerder (via energieleveren.nl) zal er kostenloos een nieuwe meter worden geinstalleerd als u deze nog niet heeft.
Standaard wordt de set geleverd met montage voor op een plat dak. Wij kunnen ook montagedelen leveren voor op een schuin pannendak, schuin epdm/bitumen dak (dakleer), een golfplaten dak of een dak met een metalen damwandprofiel (bijvoorbeeld vakantie chalet). Heeft u een plat dak maar weinig ruimte? Dan kunt u ook overwegen om de portret montage te kiezen. Twijfelt u, neem gerust even contact met ons op voor uw situatie!
In Belgie geldt dat alle zonnepanelen installaties een AREI keuring moet plaatsvinden en de installatie moet gemeld worden bij de netbeheerder. Zie onder andere hier voor meer informatie.

Bestelling

Bestelling

De complete set zonnepanelen is inclusief gratis verzending!
Helaas is dit niet mogelijk. Wij zijn echt alleen een webshop, dit alles om het voor u zo goedkoop mogelijk te houden!
Stuur ons even een mailtje, dan kunnen we het samen oplossen! info@simply-solar.nl Als het product al verzonden is, dan heeft u een wettelijke zichttermijn van 14 dagen waarbinnen u het product zonder opgaaf van reden terug kunt zenden. Het moet dan uiteraard wel ongebruikt zijn. Ook zijn de retourverzendkosten voor uw rekening. Mocht er een defect zijn aan het product en dit onder de garantie vallen nemen wij uiteraard de verzendkosten op ons.
Als u voor 15 uur bestelt kan het meestal al de volgende dag worden geleverd. Geef uw gewenste leverdatum aan tijdens het invullen van uw adresgegevens. Wij nemen daarna ook nog telefonisch contact met u op om de leverdatum te bevestigen.
Jazeker! Voor zendingen naar Belgie rekenen wij een toeslag van 50 euro. Voor andere landen binnen de EU kunt u een prijs opvragen. Ook overzees transport is mogelijk. Voor bijvoorbeeld Suriname werken wij samen met surinamaircargo, voor Bonaire werken wij met IFC.

Opbrengst

Dit is afhakelijk van uw situatie, denk onder andere aan de volgende factoren: richting op het zuiden, schaduw van bomen/gebouwen, locatie in nederland, etc. De 2 panelen set levert ongeveer 500kwh per jaar op, wat gelijk is aan circa 100 euro. Een gemiddeld 2 persoons huishouden verbruikt ongeveer 3000 kwh per jaar. U kunt later uw set altijd uitbreiden om zo uw opbrengst te vergroten.
Dit kan zeker! De 21% BTW kunt u terugkrijgen van de belastingdienst. Kijk hier voor de instructies: Link belastingdienst
Bij het plaatsen van de zonnepanelen op uw dak moet u rekening houden met de richting ten opzicht van de zon en eventuele schaduw. Idealiter plaatst u uw zonnepanelen richting het zuiden, omdat de panelen dan het langst in de zon staan. Bij een opstelling richting het zuid-westen of zuid-oosten verliest u ongeveer 3 a 4% opbrengst tov puur op het zuiden gericht. Richt u de panelen op het oosten of westen dan verliest u ongeveer 12 a 13%. Soms kan dit alsnog interessant zijn, bijvoorbeeld voor een oost-west opstelling waarbij u de panelen met de rug tegen elkaar plaatst en zo meer panelen op uw dak kwijt kunt. Houdt ook rekening met waar eventueel schaduw op uw dak valt en probeer dit zo veel mogelijk te vermijden. Als u de panelen achter elkaar plaatst, houdt dan ten minste 80 a 90 tussenruimte aan om te voorkomen dat de panelen te veel in de schaduw van elkaar staan.

Kwaliteit en garantie

Zonnepanelen zijn een flinke investering, daarom vinden wij van simply-solar dat daar ook goede garantie bij hoort. Als een van de weinige aanbieders bieden wij daarom 20 jaar garantie aan op de omvormer (het meest kritische onderdeel van uw installatie). Ook op de montagedelen zit 20 jaar garantie. De zonnepanelen hebben 10 jaar productgarantie (garantie dat het niet defect raakt), en 25 jaar opbrengstgarantie (na 25 jaar leveren uw panelen nog ten minste 80% van het oorspronkelijke vermogen). Mocht er een probleem met uw product zijn staan wij uiteraard voor u klaar om dit op te lossen. U bent verzekerd dat u aanspraak kunt maken op uw garantie doordat zowel uw zonnepanelen als de omvormer een uniek serienummer hebben. Aan de hand van dit serienummer kunt u behalve bij ons ook altijd terecht bij de producenten zelf.
De zonnepanelen voldoen aan Europese standaard IEC61215. Dat betekent dat voor eigenlijk alle hagel die in west europa voor kan komen uw paneel veilig is (tot circa 2.5cm diameter hagel).

Toch nog vragen?

Email: info@simply-solar.nl 

  Of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op:
.

Telefonisch contact

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij u om ons een email te sturen. Wilt u ons toch graag even telefonisch spreken? Laat dan hier uw telefoonnummer achter en we proberen u zo snel mogelijk terug te bellen.

De waardering van simply-solar.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 221 reviews.